Over juf Sien

Al sinds 1980 ben ik betrokken bij het onderwijs aan kinderen die Nederlands als tweede taal hebben.
Destijds raakten de scholen in Amsterdam ‘oud west’ ‘overbevolkt’ met deze groep en werkte ik bij de schoolbegeleidingsdienst voor een project voor intercultureel onderwijs.
Belangrijk bleef de aandacht voor de eigen cultuur en vooral ook het leren van de Nederlandse taal voor zowel de kinderen als de ouders (moeders).

Gedurende jaren 90 ben ik als IBer, opgeleid vanuit de visie van het ontwikkelingsgericht onderwijs en met specialisatie Nederlands als tweede taal, werkzaam geweest in het reguliere onderwijs in Amsterdam Oost. Hier gaf ik toen al Nederlandse les met als uitgangspunt ‘vertellen vanuit je eigen verhaal’, aan ‘nieuwkomertjes’. (ontwikkelingsgericht)

Na een carrière uitstapje van ongeveer 12 jaar ben ik uiteindelijk toch weer teruggekeerd bij mijn passie ‘Nederlands als tweede taal voor kinderen en volwassenen’.
Sinds die tijd, en na diverse (Nt2) bijscholingscursussen zoals, ‘Nt2 aan nieuwkomers’ , ‘De Bovenkamer’, ‘Storytelling’ en ‘Blended learning’ geef ik naast mijn Online Nederlandse privélessen op alle niveaus, ook als Nt2 docent (4-12 jaar) les aan IVIO Wereldschool en GlobalLT.

Sinds mijn eerste onderwijservaring met het Nederlands als tweede taal ben ik gemotiveerd en voel ik mij gedreven om zowel kinderen als volwassenen verder te helpen in hun meertalige ontwikkeling. Ik bied ze de mogelijkheid om vanuit hen zelf, het beste van zichzelf te laten zien.
Altijd volgen de lessen de ontwikkeling van de taalleerder en bieden hen, steeds weer, nieuwe taaluitdagingen.

Ik ben flexibel, betrouwbaar en kom mijn afspraken na. Mijn werktijden variëren. Zowel leerlingen vanuit Europa, het Midden-Oosten, China, Amerika, Zuid Amerika, Afrika of Australië kunnen bij mij hierdoor terecht.
Ik kijk er naar uit om jou en je gezin te leren kennen.